Laci: Bemutatkozás

 
 
 
  • info@bringasmezek.hu
  • 0036 1 2344097 (9:00 - 16:00)
 
 
 
Főoldal > Történetek > Laci: Bemutatkozás
 

Laci: Bemutatkozás

Munkaidőben elemző, szabadidőben szenvedélyes kerékpáros. Ismerje meg Lacit, aki kampányunk arcává vált, és elmeséli Önnek tapasztalatait az Isztambul felé vezető útról, ahová a kerékpárján indult.

Egy nap Laci a pénztárnál állt, és miközben unatkozott és várt, egy hirdetésre lett figyelmes: "Bringasmezek.hu arcává szeretnél válni? Aktívan kerékpározol ... ". A válasz egyértelmű volt, és az együttműködés megszületett.
Fényképezkedés közben megtudtuk, hogy Lacit egy hihetetlen és kalandos út várja Törökországba. Csak ő, a kerékpár és néhány ezer kilométer. A szó adta a szót, és Lacit felpakoltuk a megfelelő kerékpáros felszereléssel, és figyelemmel kísértük az útját. Ismerkedjen meg Lacival:

 

Kérdés: Ha röviden leírnád, mit mondanál magadról?

Egy közönséges, kíváncsi férfi vagyok kalandor cipőkkel.Egy üvegépületben dolgozom számítógép mögött, mint manapság sok ember. De akkor vagyok a legboldogabb, amikor egy kerékpáron ülök és egyenesen az orrom után megyek az ismeretlenbe.

 

Kérdés: Mikor született a kerékpáros szenvedélyed?

Az első kerekes dolog saját meghajtással a narancssárga tatrám volt. Aztán egy sárga műanyag motorkerékpárom lett, később egy kerékpárom segédkerekekkel, míg nem hét kerékpárral végeztem :). A kerékpározásra nagyapám tanított meg, először az ő régi kerékpárján elhelyezett gyermekülésben vitt, később saját kerékpáron tekertem mellette és jártuk a környező falukat. Egyszer kicsit lemaradtam és rájöttem, hogy nagyon jó érzés egyedül lenni egy ismeretlen táj közepén. Bár, csak a város mögött voltam. Tehát ezek voltak a kalandos utaim első pillanatai. Később az egész kerületet, a környező dombokat és az Admirális vashegységet jártam be. Komolyabb edzéseknek néhány évvel ez előtt kezdtem. Ma már szinte naponta kerékpározom.

 

Kérdés: Mikor kezdtél bele a hosszabb kerékpáros utakba?

Két éve elkezdtem néhány napos utanakra járni. A november egy siket hónap számomra. Sötétség, hideg, eső és szinte semmi nem történik. Azt gondoltam, ezen változtatok. Becsomagoltam a dolgaimat, és Ljubljanába utaztam. Gondoltam, hogy négy nap alatt megfordulok, így nem haboztam. Ez volt az első teszt a hosszú távú utazásra, alvás a szabadban és csomagolt berendezések. Ez sikerült, és ez volt az első "naív kirándulásom". Azóta többet is elértem: Mt. Venoux Franciaországban, Gdansk, Lviv, Salzburg és most Isztambul. Arra jöttem rá, hogy hosszú ideig úton lehetek és túlélem :)

 

 

Kérdés: Hogy néz ki a felszerelésed?

Első ljubljanai kirándulásomra a háztartásom felét vittem el. Mindent egy kölcsönzött kerékpáros utánfutóba raktam. Később rájöttem, hogy a dolgok 80% -ára nincs szügségem. Az alap, hogy megbízható alvózsákom legyen, esőálló alvózsákom, ez elengedhetetlen, és a felhújható matrac. Befektettem egy jobb minőségű, könnyen tárolható, literes térfogatú, és csak egy fél kg súlyúba. Az alváshoz fontos a meleg alap... különösen akkor, ha éppen a szabad ég alatt alszik az ember. Egy másik nagy segítség a csónakázási deréktáska. Nem ázik át és minden értéktárgyamat belehelyezhetem. Azon kívül felfedeztem egy napelemet, ami energetikailag önellátóvá tesz. Aztán egy sokoldalú kés bornyitóval, kanállal és villával, hadd lökjem a babot a konzervból, és nyissak ki egy üveg bort :).

 

 

Kérdés: Milyenek a jövőbeli terveid?

Fokozatosan meghosszabbítom a kirándulásaimat, és inkább a keleti országok felé orientálódom. Nagyon szeretem a Keletet. Szeretem a meleget, mivel én magam is melegvérű vagyok. Még mindig élvezem Ukrajnát, és szeretném részletesen megismerni az egész Balkánt. Egyszer talán ellátogatok Közép-Ázsiába, Kazahsztánba és a környező államokba. Az álmom Skandinávia, de a sör ára és a hideg elriasztanak :).

Laci nem egy újonc a hosszútávú kerékpáros utakon. Olvassa el, mivel találkozott Laci az Isztambuli utain. Első lépésben csomagolnia kellett...(olvasni tovább)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teljes (asztali) verzió