Melegítők - Felbecsülhetetlen értékű darab az őszi kerékpározáshoz

 
 
 
  • info@bringasmezek.hu
  • 0036 1 2344097 (9:00 - 16:00)
 
 
 
Főoldal > Kerékpáros felszerelés > Melegítők - Felbecsülhetetlen értékű darab az őszi kerékpározáshoz
 

Melegítők - Felbecsülhetetlen értékű darab az őszi kerékpározáshoz

Hideg reggelek, hűvös napok és a Nap egyre korábban nyugszik... Az ősz visszafordíthatatlanul közeledik hozzánk, hogy teljes szépségben élvezhesse, fel kell készülni rá! Ezért töltse fel a készletét minőségi kerékpáros melegítőkkel és semmi sem fog korlátozni a gyönyörű őszi táj és a szabadságérzet útján.

 

Miért dönteni mellettük?

A kerékpáros melegítők a leguniverzálisabb kerékpározási kiegészítők egyikei. Pratikusságukat, kidolgozásukat és a modern anyagukat értékelni fogja a viselésnél és tárolásnál egyaránt. A melegítők legnagyobb előnye az a sebesség, amellyel megtudja oldani a kényelmetlen helyzeteket, például a hideget, rossz időjárást vagy esőt.

 

Hogyan igazodjunk ki a melegítők közt?

Minden kerékpáros alap felszerelése közt kell hogy legyen a karmelegítő. Ideális kombináció rövid ujjú mezzel. A hideg napokon, amikor a térdek áthűlnek, felbecsülhetetlen segítség a melegítő a test ezen részén. Különösen nagyra értékelik azok a kerékpárosok, akiknek gondjaik vannak a térdeikkel. Következő lehetőség a lábmelegítő, mely az egész lábnak védelmet nyújt. Ezek helyettesíthetik a nadrágot is és választhat a szélálló, vízálló és alulmelegített változat közül.

Minden kerékpáros cipőt úgy terveztek, hogy a lehető legszellősebb legyen, ezért őszi és téli időjárás esetén nem nyújt védelmet. Hogy szárazon és melegben tartsa a lábát, az a megoldás, hogy kamáslit viseljen.

 

Hogy válasszunk kamáslit?

Karmelegítők és lábmelegítők vásárlása esetén összpontosítson a megfelelő méret és szabás kiválasztására. Csak a jól illeszkedő melegítők nyújtanak kényelmet és zavartalan kerékpározást. A melegítő pontosan kell, hogy illeszkedjen a testhez, nem szabad, hogy lecsússzon vagy tűrődjön. Minden minőségesebb darabnak anatomikusan kidolgozott alakja van, mely pontosan másolja a test - végtag anatomikus felépítését. Kifejezetten a karmelegítőknél legyen figyelmes, hogy a melegítő ne szorítsa Önt. A kamáslik választásánál könnyen eltud igazodni- válasszon a cipője mérete szerint.

 

Melyik anyagot és hőszigetelést választani?

Ahogy a kerékpáros mezeknél, a melegítőknél is kínál a gyártó különféle anyagot, szövetet és technológiát. Az alap a használt anyag rugalmassága. Első sorban azt szügséges megfontolni, milyen időjárási viszonyokban fogja a melegítőt használni. Az egyik gyakran használt anyag a Lycra. Az ebből készült melegítők vékonyak, lágyak és könnyűek, amit értékelhet, ha az utazás elején kicsit fázik, de tudja hogy rövid időn belül felmelegszik a teste a lefogja akarni hűteni. Ebben az esetben a melegítőket egyszerűen letudja vetni, becsomagolni és a mez hátsó zsebébe helyezni. Egyszerű praktikusság.

 

Az alulmelegítettség mértéke a melegítőknél függ attól, milyen időszakra vannak tervezve. Hűvös száraz időkre a rugalmas Thermodrytex Plus anyag a Sportful márkától gyapjú béléssel tökéletes melegítést nyújt, védelmet a szél ellen és kényelmet. Amennyiben szél és vízálló melegítőre van szügsége itt a modern szövet a Biemme márkától, nevezetesen a JAMPA. Poliuretánból készült, 100% vízálló, szélálló, rendkívül könnyű és rendkívül rugalmas. A választáshoz ez tényleg elég. Ne feledje azonban, hogy a melegítő szélvédő része mindig a szélnek kitett elülső részen kell lennie. A melegítő hátsó része szellős anyagból kell, hogy legyen az izzadtságelvezetés érdekében.

 

Hogyan viseljük őket?

Már a láb és karmelegítők választásánál figyelje az oldalak varrásának módját. Elkerülhetetlen figyelembe venni, hogy ez a rész biztosítja, hogy a melegítő ne csússzon le és tartson a heyén. Ezt a szilikonos csúszásgátló sáv biztosítja. Néhány melegítőnél gumival is találkozhat, de azok nem nyújtanak olyan kényelmet mint a szolikonsávok. A lényeg, hogy úgy helyezze fel a melegítőt, hogy az a bőrön legyen, mert csak így marad meg a helyén az egész kerékpáros út során. Ügyeljen arra, hogy a melegítő jól takart legyen pl. a mez karrészével vagy a nadrág szárával.

 

Ne aggódjon a kamáslik viselése miatt. Úgy tervezték őket, hogy teljesértékűen használhassa a kerékpáros cipőit és a pedált, és a lehető legkönnyebb legyen a felhelyezésük. Néhány modellnek van a hátsó részén egy cipzáras rögzítés is a könnyű kezelhetőség érdekében.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teljes (asztali) verzió